Įvyko „Raseiniškių protai“

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje, paskutinis sausio ketvirtadienis, būna linksmas ir verčiantis sukti galvas net rimčiausius Raseinių krašto žinovus. 14 komandų rinkosi „Raseiniškių protuose“ pasivaržyti ir išsiaiškinti kas daugiausiai išmano apie Raseinius. Žinias renginyje tikrino ne tik „veteranai“,  šiemet prisijungė net 5 jaunimo komandos.

„Šiemet protmūšis ypač nustebino dalyvių gausa ir tai, kad keletą metų besitęsianti tradicija vis dar sulaukia nemažo kraštiečių susidomėjimo. Tai įrodo komandos, kurios eilę metų dalyvauja ir kovoja iki paskutinio taško dėl nugalėtojų titulo. Jau 8 metus vykstantis renginys sulaukė ir naujų „veidų“ – jaunimo komandų, akivaizdu, kad krašto pažinimas tampa madingas ir tarp moksleivių.“ – pastebėjimais dalinosi A. Zmitra.

Žaidimą sudaro 5 turai, po 10 klausimų. Visi klausimai vienu ar kitu būdu susiję su Raseinių rajonu ar iš jo kilusias žmonėmis. Klausimus,  nuo pačios protmūšio pradžios, sudarinėjo VšĮ „Atrask Raseinius“ direktorius Arnas Zmitra, Raseinių Šaltinio progimnazijos istorijos mokytojas ekspertas Jonas Janušas, Marcelijaus Martinaičio bibliotekos bibliotekininkas Jonas Brigys, Raseinių krašto istorijos muziejaus muziejininkė Loreta Kordušienė bei Dubysos regioninio parko vyriausioji specialistė Laimutė Pečkaitienė. Pastaroji komisijos narė juokavo, kad kitais metais derėtų įvesti nominacijas/apdovanojimus už patį šmaikščiausią atsakymą.

„Raseiniškių protų 2020“  garbingą I-ąją vietą užėmė „Puponautai“ (41,25 t.), II – „Valdžia“ (38,25 t.), III – „Dream team“ (32 t.), o IV liko „Gruzdiškė“ (31,75 t.). Organizatoriai džiaugiasi, kad atėję į renginį dalyviai ne tik sužino naujų, dar negirdėtų faktų, bet ir smagiai praleidžia laiką beieškodami atsakymų į sudėtingus, suktus ar net šmaikščius klausimus. VšĮ „Atrask Raseinius“ komanda dėkoja komisijos nariams, partneriams – Marcelijaus Martinaičio viešajai bibliotekai, Dubysos regioninio parko direkcijai, Raseinių krašto istorijos muziejui bei „Redos idėjos namams“ už bendradarbiavimą ir įsteigtus prizus. Iki susitikimo 2021!

VšĮ „Atrask Raseinius“ informacija

Scroll to Top Skip to content