Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai: pratęsiamas terminas paraiškoms

Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų konkursui gautos 72 paraiškos. Jas pateikė įmonės, kurios dėjo pastangas saugoti gamtą, tausoti aplinką, stiprinti bendruomenes, rūpinosi savo darbuotojų gerove, tačiau paraiškų teikimo terminas pratęsiamas iki 2020 m. lapkričio 20 d.

„Norime paskatinti labai mažas, mažas ir vidutines įmones garsiai kalbėti apie savo darbus socialinės atsakomybės srityje, nes kiekvienas visuomenei, aplinkai ir darbuotojams palankus sprendimas, kiekvienas geras darbas įkvepia aplinkinius tokiems patiems dalykams. Socialinė atsakomybė yra užkrečiama, bet apie ją reikia kalbėti, dalytis savo žiniomis ir patirtimi. Todėl kviečiame teikti paraiškas“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė.

Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų konkurse varžomasi dėl keturių nominacijų: „Metų bendruomeniškiausia įmonė“, „Aplinkai draugiškiausia įmonė“, „Metų darbovietė“ ir „Įmonė, labiausiai prisidėjusi prie socialinėje atskirtyje esančių asmenų integracijos į darbo rinką“.  Šiemet, kaip ir pernai, visuomenė taip pat spręs, kuri įmonė, jų nuomone, verta tapti „Metų bendruomeniškiausia įmone“.

Kiekviena iš šių nominacijų skirstoma į tris kategorijas, atskirai apdovanojant: labai mažas ir mažas įmones, kuriose dirba ne daugiau kaip 49 darbuotojai, taip pat vidutines, turinčias 50–249 darbuotojų, bei dideles įmones, savo gretose skaičiuojančias daugiau nei 250 darbuotojų.

Pagrindinis socialiai atsakingos įmonės apdovanojimas „Metų socialiai atsakinga įmonė“ bus skirtas įmonei, kuri pretenduos į visas nominacijas ir bus padariusi didelę pažangą visose socialinės atsakomybės srityse – rūpinasi bendruomenėmis, aplinka, savo darbuotojais, nenusisuka nuo labiausiai pažeidžiamų visuomenės narių ir skatina toleranciją.

Įmonės paraiškas gali teikti iki 2020 m. lapkričio 20 d. imtinai elektroniniu paštu post@socmin.lt.

Detalesnę informaciją ir paraiškų formas rasite adresu čia.

Lietuvos įmonėms, nuveikusioms daugiausiai darbų socialinės atsakomybės srityje ir labiausiai prisidėjusioms prie socialinės atsakomybės vertybių puoselėjimo verslo sektoriuje 2020 metais, iškilmingai apdovanojimai bus įteikti 2021 metų sausio 28 d. Valdovų rūmuose, laikantis visų saugumo reikalavimų.

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai – tai nuo 2008 metų vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti veikloje socialinės atsakomybės principus. Nuo 2013 metų Nacionalinius atsakingo verslo apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais.

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Scroll to Top Skip to content