Ką pamatyti Raseinių rajone?

Vasariška šiluma jau vilioja ruoštis į kelią? Galvojate, ką šį sezoną aplankyti Lietuvoje? „Atrask Raseinius“ kviečia atvykti į svečius! Raseinių kraštas – beveik Lietuvos centre, lengvai pasiekiamas automagistrale Kaunas-Klaipėda. Siūlome TOP 5 objektus turiningam savaitgaliui su visa šeima.

1. Lyduvėnų tiltas

Kviečiame iš arti pasigrožėti ilgiausiu ir aukščiausiu geležinkelio tiltu Baltijos šalyse. Šis Kultūros paminklo statusą turintis objektas tęsiasi 599 metrus, o aukštis siekia net 42 metrus! Savo aukščiu Lyduvėnų tiltas pralenkia tokius žymius objektus kaip Anykščių lajų taką ar Labanoro girios apžvalgos bokštą. Nors ant jo užlipti kol kas nėra galimybės, tačiau tilto didingumu galite pasigrožėti nuo šalia esančio Danutės piliakalnio.

2. Raseinių krašto istorijos muziejus

Pasinaudoję šiuolaikinėmis technologijomis, nusikelkite į praeitį – net 60 metų atgal. Šią galimybę jums siūlo Raseinių krašto istorijos muziejus. Muziejus įkurtas buvusių Arešto namų pastatų komplekse, čia buvo kalinami politiniai kaliniai sovietinių okupacijų metais. Muziejininkai jums vaizdžiai papasakos apie kalėjimo laikus, jų pasakojimą papildys autentiškas to meto interjeras, padės susipažinti su gausiomis ekspozicijomis skirtomis krašto kultūrai, žymiems žmonėms, žydų kultūrai.

3. Raseinių hipodromas

O jei užsigeisite aktyviai praleisti keletą valandų, jūsų lauks Raseinių hipodromas. Tai vienintelė vieta Lietuvoje, kur vyksta lygiosios žirgų lenktynės. Į hipodromą galite atvykti ne tik pažiūrėti įspūdingų žirgų ir žokėjų kovų, bet ir pasimokyti joti! Jojimo pamokos tinka įvairaus amžiaus ir pasiruošimo lygio žmonėms.

4. Aštuonračio muziejus

Norinčius pamatyti neįprastų technikos eksponatų, kviečiame aplankyti Aštuonračio muziejų Nemakščiuose. Išvysite pagal Pšemislovo Neveravičiaus brėžinius atkurtą aštuonratę važiuoklę. Muziejuje dedikuota pirmajam pasaulyje savaeigės aštuonratės išradėjui ekspozicija. Be to, lankytojų laukia dar viena atrakcija – per pastaruosius metus muziejaus įkūrėjas Leonas Tamulevičius savo rankomis sukonstravo unikalią aštuonratę mašiną, su kuria galima smagiai pasivažinėti po Nemakščių apylinkes!

5. Molavėnų-Graužų piliakalnių kompleksas

Molavėnų-Graužų piliakalnių kompleksas yra išskirtinis savo dydžiu ir sudėtingu inžineriniu įrengimu. Legendomis ir padavimais apipinti, iki šių dienų puikiai išsilaikę piliakalniai, byloja, kad 1336 metais čia stovėjo Pilėnų pilis. Kompleksas atgyja kiekvieną liepos 6-ąją, kuomet tradiciškai rengiamas Mindaugo karūnavimo dienos minėjimas, sutraukiantis gausybę žmonių, kuriems karūnavimo proga dovanojamas įspūdingas spektaklis.

Tai tikrai ne viskas ką galite atrasti Raseiniuose, šias ir dar daugybę kitų puikių vietų su aprašymais ir kontaktine informacija, rasite www.atraskraseinius.lt. Naujienas sekti taip pat galite socialiniuose tinkluose Facebook – Atrask Raseinius. Turizmas ir verslas ir Instagram – discover_raseiniai.

VšĮ „Atrask Raseinius” informacija

 

Scroll to Top Skip to content